YDH-Sadr grubu lideri Mukteda Sadr, bir bildiri yayımlayarak genel politikalarını ve Mehdi Ordusu’nun faaliyetlerini yeniden belirledi.

 

Sadr grubu üyelerinden Şeyh Abdulhadi el-Muhammedavi, Kufe Mescidi’ndeki cuma namazı hutbesinde Mukteda Sadr tarafından yayımlanan bildiriyi okudu.

 

Mukteda Sadr, bildirisinde Mehdi Ordusu’na ve Irak halkına seslenerek “hepiniz biliyorsunuz ki bizim işgalcilere direnişten korkumuz yoktur. Direnişe devam edeceğiz ve bu yolda şehadete hazırız. Ancak şunu herkes bilmelidir ki direniş yalnızca belli bir özel grup tarafından yürütülecek ve ben bunu kendi el yazımla kaleme aldığım bir yazıyla ilan edeceğim” dedi.

 

Bildirisinde söz konusu özel grubun niteliğiyle ilgili açıklamada bulunan Mukteda Sadr, “bu özel grup, şer’i hakimin izniyle ve Mehdi Ordusu’nun komutasında faaliyet gösterecek ve silah yalnızca bunların elinde bulunacak” dedi.

 

Bu özel gruba, silahını işgalcilerden başkasına doğrultma izni verilmeyeceğini belirten Sadr, silahın hiçbir şartta Iraklı bir gruba karşı kullanılmayacağını söyledi.

 

Sadr grubunun diğer üyelerinin silah taşıma yetkisinin bulunmayacağını belirten Mukteda Sadr, Sadr grubunun itikadi ve toplumsal alanlarda faaliyet göstereceğini ve küreselleşmeye karşı mücadelede halkı bilinçlendirmeye ve irşat etmeye devam edeceğini ifade etti.

 

Bildirisinin sonunda Mehdi Ordusu’nu yapılan bu görev paylaşımına uymaya çağıran Sadr, bu görev bölüşümüne uymayanların direnişin düşmanı sayılacağını belirtti.