YDH-Irak’taki yasadışı Baas Partisi’nin Yemen’de düzenlediği toplantıyla yeniden yapılanmaya çalıştığı bildiriliyor.

 

Ürdün’de yayınlanan el-Arabu’l- Yevm gazetesinin haberine göre Baas Partisi’nin Suriye kolu ile Saddamcılar kolunun liderleri Yemen’in başkenti San’a’da gizli bir toplantı düzenledi.

 

El-Arabu’l- Yevm gazetesi toplantıya katılan kaynakların Yemen’deki toplantıda Baas Partisi’nin 1966 yılında ayrılan Suriye kolu ile Saddamcılar kolunun birleştirilmesi yönünde karar alındığını söylediğini yazdı.

 

Habere göre Sudan’da bulunan Baas Partisi Ulusal Komuta Üyesi Ali er-Rayh, Suriye’deki müzakereci heyetin başkanlığını üstlendi ve Yemen’de yapılan toplantıdan sonra Saddamcı Baasçılardan oluşan bir heyetle birlikte Suriye’ye gitti.

 

Baas Partisi’nin iki kolunun birleştirilmesinin Arap başkentlerine giremeyen Baasçı liderlerin faaliyetlerini kolaylaştıracağı bildiriliyor.

 

Yemen’deki toplantıya katılan Baasçıların iki farklı görüşü savunduğunu yazan gazete, gruplardan birinin 1966 yılındaki ayrılma sebeplerinin halen mevcut olduğunu belirterek birleşmeye karşı çıktığını, diğer grubun ise iki birleşmenin zorunlu olduğunu savunduğunu belirtti.

 

Baas Partisi’nin Saddamcılar kolu, Saddam’ın Yardımcısı İzzet İbrahim’i partinin genel sekreterliğine seçmişti.