YDH-Hizbullah Milletvekillerinden Muhammed Ra’ad, İsrail’in Lübnan’a yönelik tehditleri sürdükçe, Direniş’in silahının tartışmaya açılmasının anlamsız olduğunu söyledi.

 

Hizbullah’a ait Radyo Nur’a demeç veren Muhammed Ra’ad, işgal altındaki topraklar kurtarılıncaya kadar direniş ilkesine bağlı olmayan bir kabinede yer almayacaklarını ifade etti.

 

İsrail’in Şeba Çiftlikleri’nden çekilmesi ihtimaline de değinen Hizbullah parlamenteri Muhammed Ra’ad, “önemli olan bu toprakların Lübnan’ın hakimiyetinde olmasıdır. Burada uluslar arası güçlerin bulunup bulunmayacağı meselesine Lübnan karar verecektir” dedi.

 

Hükümet kurma çalışmaları konusunda da açıklamalar yapan Ra’ad, “Condoleezza Rice’ın Lübnan’a gelmesinden önce hükümetin kısa zamanda kurulacağı konusunda umutluyduk; ancak Rice’ın ziyaretinden sonra 14 Martçılarla yaptığımız görüşmelerde hükümetin kurulmasının erteleneceği yönünde işaretler alıyoruz” dedi.

 

Muhammed Ra’ad, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın 14 martçılardan hükümet kurma çalışmalarını geciktirmelerini istediğini söyledi.