Cebel Amil Ulema Heyeti Başkanı Şeyh Afif Nablusi, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
LÜBNAN
06 Aralık 2008 · 01:00

Cebel Amil Ulema Heyeti Başkanı Şeyh Afif Nablusi, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza

YDH-Cebel Amil Ulema Heyeti Başkanı Şeyh Afif Nablusi, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın Şeba Çiftlikleri konusundaki sözlerinin bir hileden ibaret olduğunu belirtti.

YDH-Cebel Amil Ulema Heyeti Başkanı Şeyh Afif Nablusi, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın Şeba Çiftlikleri konusundaki sözlerinin bir hileden ibaret olduğunu belirtti.

 

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın Şeba Çiftlikleri konusunda gündeme getirdiği planın bir hileden ibaret olduğunu belirten Cebel Amil Ulema Heyeti Başkanı Şeyh Afif Nablusi, Washington’un bu planla hem ordu ve Direniş’i, hem de ordu ve Direniş’le halkı birbirine düşürmeye çalıştığını söyledi.

 

“ABD eğer Şeba Çiftlikleri’nin Lübnan’a verilmesini istiyorsa, İsrail’i buradan kayıtsız şartsız çekilmeye mecbur etmelidir” diyen Şeyh Nablusi, Şeba Çiftlikleri’nin Direniş’in silahına karşılık pazarlık konusu yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi

 

“Direniş’in silahı pazarlık konusu yapılamayacak bir şereftir” diye Şeyh Nablusi, Direniş’in düşman saldırılarına karşı Lübnan topraklarını korumak ve işgal altındaki toprakları kurtarmakla görevli olduğunu ifade etti.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 16.08.2026 11:32 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/5119/cebel-amil-ulema-heyeti-baskani-seyh-afif-nablusi-abd-disisleri-bakani-condoleezza