YDH-Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İsrail’in Şeba Çiftlikleri’nden çekilmesinin, Direniş’in lehine olacağını söyledi.

 

İsrail’in Şeba Çiftlikleri’nden BM aracılığıyla çekilmesi yönündeki ABD girişiminin yankıları sürerken, hükümeti kurmakla görevlendirilen Fuad Sinyora’nın Hizbullah’ı kastederek “Bazıları Şeba Çiftlikleri’nin kurtarılmasından adeta rahatsızlık duyuyor” şeklindeki açıklamasına Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım’dan cevap geldi.

 

Lübnan’da yayınlanan es-Sefir gazetesinin haberine göre Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, “Direniş, Şeba Çiftlikleri’nin kurtarılmasını istiyor. Eğer bu bölge tam anlamıyla kurtarılacak olursa bu, Direniş açısından büyük bir zafer olacaktır” dedi.

 

“Şeba Çiftlikleri ister direniş yoluyla isterse diplomatik yollarla kurtarılmış olsun, bu İsrail’in kaçması demektir” diyen Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, her ne şekilde olursa olsun Hizbullah’ın Şeba Çiftlikleri’nin işgalden kurtarılmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

 

Şeba Çiftlikleri’nin İsrail’in çekilmesinden sonra BM denetimine bırakılacağı konusuna değinen Şeyh Naim Kasım, “Biz BM’ye bunun Şeba Çiftlikleri’nin tam olarak kurtarıldığı anlamına gelmeyeceğini söylüyoruz. Şeba Çiftlikleri, ancak tamamen Lübnan hakimiyetine girmesi durumunda kurtarılmış sayılacaktır” dedi.

 

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın son Lübnan ziyaretine de değinen Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, bu ziyaretin Condoleezza Rice’ın Lübnan’a yaptığı en başarısız ziyaret olduğunu söyledi.