YDH-İsrail Başbakanı Ehud Olmert, koalisyonun en büyük ortağı olan İşçi Partisi’nin parlamentoda istifası yönünde oy vermeleri durumunda İşçi Partili bakanları hükümetten çıkarma tehdidinde bulundu.

 

Savunma Bakanı Ehud Barak liderliğindeki İşçi Partisi’nin hükümetten ayrılması durumunda parlamentoda çoğunluğu kaybedecek olan Olmert hükümetinin düşmesi ve erken seçimlerin gündeme gelmesi bekleniyor.

 

İsrail İşçi Partisi Lideri Ehud Barak, Likud Partisi’nin parlamentonun feshini öngören ve Çarşamba günü oylanacak olan tasarıyı desteklediğini açıklamıştı.

 

İsrail İşçi Partisine mensup bakanlar, Ehud Barak’ın partinin haftalık toplantısında kendilerine bazı notlar gösterdiğini belirterek Likud Partisi’nin tasarısını desteklemeleri durumunda bakanlıklarının tehlikeye düşeceğini söylediğini açıkladılar.

 

Başbakan Olmert’in Savunma Bakanı Ehud Barak’a “tasarıyı kabul ederseniz seni bakanlıktan azlederim” dediği bildirilirken, siyasi gözlemciler, Ehud Barak’ın bakanlıktan alınmasının ve erken seçimlere gidilmesinin Barak’ı ve partisini olumsuz yönde etkileyebileceğini ifade ediyorlar.

 

İsrail’deki son anketler, Benyamin Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi’ne verilen desteğin diğerlerinden fazla olduğunu gösteriyor.