YDH-İsrail Askeri İstihbarat Servisi Başkanı General Amos Yadlin, İsrail’in Golan Tepeleri’nden çekilme taahhüdünün bulunmadığını söyledi.

 

İsrail Parlamentosu Dış Politika ve Güvenlik Komisyonunda konuşan Askeri İstihbarat Servisi Başkanı General Amos Yadlin, Golan Tepeleri’nin bırakılması konusunda herhangi bir vaatlerinin olmadığını belirterek “Suriye geçmişte, İsrail’den Golan Tepeleri’nden çekilme taahhüdü almadan müzakereye yanaşmıyordu; fakat şimdi İsrail’le müzakere yapmak için müzakereye razı oldular” dedi.

 

Kudsu’l- Arabi gazetesinin haberine göre Suriye’nin, Hizbullah’ın ve Hamas’ın bölgedeki gergin siyasi havayı yatıştırmak için çalıştığını belirten Yadlin, “bu yüzden Suriye ve Hamas, İsrail’le dolaylı görüşmeler başlattı” diye konuştu.

 

Suriye, Hizbullah ve Hamas’ın İsrail’in kendilerine saldırmasından korktuklarını belirten General Yadlin, oluşan olumlu havaya rağmen İsrail’in Suriye, Hizbullah ve Hamas’la sınırlarının olduğu bölgelerde çatışma çıkması ihtimalinin bulunduğunu söyledi.