YDH-Lübnan eski Cumhurbaşkanı Emil Lahud, İsrail’in Şeba Çiftlikleri’nden çekilmesi meselesinin Direniş’in silahsızlandırılmasına yönelik eski bir komplo olduğunu söyledi.

 

El-Menar televizyonuna açıklamada bulunan Lübnan eski cumhurbaşkanı Emil Lahud, İsrail’in Şeba Çiftlikleri’nden çekilmesi ve buranın BM’ye bırakılması planının eskiye dayanan bir komplo olduğunu belirterek bu planın Başbakan Fuad Sinyora tarafından 2006 yılındaki Temmuz Savaşı sırasında söz konusu edildiğini söyledi.

 

Birçok Arap liderinin bu planı önceki yıl Suudi Arabistan’da yapılan Arap Birliği toplantısının kapanış bildirisine yerleştirmeye çalıştığını belirten Lahud, kendisinin cumhurbaşkanı olarak katıldığı bu toplantıda buna karşı çıktığını ifade etti.

 

Arap liderlerin Suudi Arabistan’da yapılan toplantıda İsrail’in Şeba Çiftlikleri’nden çekilmesinin, buranın BM denetimine bırakılmasının daha sonra da Hizbullah’ın silahsızlandırılmasının talep edilmesini öngören Sinyora hükümetinin 7 maddelik planının kapanış bildirisine konulması için çalıştıklarını belirten Emil Lahud, Sinyora’nın hükümeti kurmakla görevlendirilmesinden sonra söz konusu 7 maddeyi hükümet programına almış olmasının da dikkat çekici olduğunu söyledi.

 

Fransız, İngiliz ve Amerikalı yetkililerle İsrail Başbakanının Şeba Çiftlikleri konusundaki son tutumlarının koordineli olduğunu belirten Lahud, “Olmert, Sinyora’ya hitap ederek anlaştığımız üzere biz Şeba Çiftlikleri’nden çekilelim siz de Hizbullah’ın silahını teslim alın diyor” şeklinde konuştu.

 

Lübnan olarak Şeba Çiftlikleri’nin kayıtsız şartsız Lübnan hakimiyetine bırakılmasını istediklerini belirten Lahud, “bu mesele Hizbullah’ın silahsızlandırılması komplosunun bir bahanesi haline getirilemez” dedi.