YDH-Gazze’deki Filistinli grupların İsrail’le yapılan ateşkesin izlenmesi için bir komite kurulması konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

 

Kudüs haber ajansının internet sitesinde yer alan habere göre Hamas yetkililerinin diğer Filistinli grupların temsilcileriyle yaptığı görüşmeler sonucu ateşkes sürecinin izlenmesi konusunda bir kriz komitesi kurulması konusunda uzlaşmaya varıldı.

 

Filistin’in seçilmiş hükümetinin Başbakanı İsmail Heniye ve İçişleri Bakanı Said Sıyam, Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi, Demokratik Cephe ve Halk Partisi liderleriyle yapılan görüşmeden sonra düzenledikleri basın toplantısında, görüşmede ateşkes anlaşmasının ele alındığını ve tüm grupların bu anlaşmaya bağlı kalmalarının gerekliliğinin vurgulandığını açıkladı.

 

İçişleri Bakanı Said Sıyam da Filistinli grupların ateşkesi izleme komitesinin kurulması konusunda anlaştıklarını belirterek anlaşmanın Filistin halkının çıkarlarını koruması ve İsrail ablukasını sona erdirmesi gerektiğini ifade etti.

 

Filistin’de ulusal diyalog sürecinin başlaması için uygun ortam yaratmaya ve Gazze ve Batı Şeria’daki siyasi tutukluların serbest bırakılmasına yönelik girişimlerin olduğunu da belirten Sıyam, ulusal diyalogun başlamasının Filistinlilerin kesin kararına ve azmine bağlı olduğunu söyledi.

 

Öte yandan İsrail, bugün Gazze’den İsrail’in güneyine iki havan topu mermisinin isabet ettiğini ancak olayda ölen veya yaralanan olmadığını açıkladı.

 

İsrail, Filistinlileri ateşkesi ihlal etmekle suçlayarak anlaşma gereği açmayı taahhüt ettiği sınır kapılarını yeniden kapatmıştı.

 

Filistinli direniş grupları ise İsrail’i ateşkese rağmen Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdürmekle suçlayarak İsrail’in saldırılarını sürdürmesi durumunda kendilerinin de buna cevap vereceklerini ifade ediyor.