YDH-Lübnan’da hükümet yanlısı Lübnan Güçleri adlı Hıristiyan grubun Lideri semir Caca, Hizbullah’la İsrail arasında yapılan esir değişimine tepki gösterdi.

 

Hizbullah’la İsrail arasında yapılacak olan esir değişimine itirazı olduğunu belirten Lübnan Güçleri Lideri semir Caca, “benim bu esir değişimine itirazım var. Suriye cezaevlerinde de birçok Lübnanlı bulunmaktadır” dedi.

 

Hizbullah’ı esir değişimini parlamento seçimlerinde siyasi araç olarak kullanmakla suçlayan Caca, “Ülke hükümetsiz kalamaz, bir partinin kendi siyasi çıkarları doğrultusunda adım atması ve bunu parlamento seçimlerinin aracı kılması kabul edilemez” diye konuştu.

 

Lübnan İlerici Sosyalist Partisi Lideri Velid Canbolat da esir değişimini olumlu karşıladığını belirtmekle birlikte bu durumun Hizbullah’ın itibarını arttırmasından rahatsızlık duyduğunu söyledi.

 

Hükümet yanlısı 14 Martçı koalisyon içerisinde esir değişimini olumlu bir gelişme olarak değerlendiren el-Mustakbel Partisi Lideri Sa’ad Hariri ise bunun, Lübnan’ın ulusal birliğine vesile olmasını umduğunu söyledi.