YDH-İsminin açıklanmasını istemeyen bir Türk diplomatı, Türkiye’nin hedefinin İsrail’le Suriye arasında doğrudan görüşmelerin başlamasını sağlamak olduğunu belirtti.

 

Associeted Press haber ajansına açıklamada bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir Türk diplomatı, Türkiye’nin Suriye ile İsrail arasındaki dolaylı görüşmelerin dördüncü turuna ev sahipliği yaptığını belirterek, Türkiye’nin taraflar arasında doğrudan görüşmelerin başlatılmasını sağlamaya çalıştığını söyledi.

 

Dördüncü tur dolaylı müzakerelerde, doğrudan görüşmelerin başlatılmasının hedefleneceğini belirten Türk yetkili, bununla birlikte bu ay sonunda yapılacak olan görüşmelerde sonuç beklemek için erken olduğunu ifade etti.

 

İsrail’le Suriye arasında doğrudan müzakerelerin başlatılmasını sağlamanın Türkiye açısından büyük bir başarı olacağını kaydeden yetkili, bu durumun Türkiye’nin önemli bir diplomatik rol oynayan ülke olarak gündeme gelmesine yardımcı olacağını söyledi.

 

Öte yandan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim bugün yaptığı açıklamada mevcut şartlarda İsrail’le doğrudan müzakerelerin başlatılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.