YDH- Lübnan parlamentosunda çoğunluğu elinde bulunduran 14 Mart koalisyonunun önemli isimlerinden Lübnan Güçleri adlı grubun lideri Semir Caca, Hizbullah ve Mişel Aun var oldukça 14 Mart koalisyonunun da süreceğini söyledi.

 

Ulusal birlik hükümetinin kurulmasındaki gecikmeyle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Lübnan Güçleri Lideri Semir Caca, hükümet kurma sürecini eleştirerek, Lübnan Güçleri olarak kabineden çekilebilecekleri tehdidinde bulundu.

 

Lübnan’da ulusal birlik hükümetinin açıklanmasındaki gecikmenin Semir Caca liderliğindeki Lübnan Güçleri ile Emin Cumeyyil liderliğindeki Ketaib partisinin bakanlıkların bölüşümü konusunda anlaşmaya varamamasından kaynaklandığı belirtilirken, Semir Caca 14 Mart koalisyonu içinde yer alan bu iki Hıristiyan partinin hükümet konusundaki çekişmesinin 14 Mart ittifakına zarar vermeyeceğini açıkladı.

 

Hükümette iki bakanlık isteyen Lübnan Güçleri Lideri Semir Caca, “Hizbullah ve ulusal özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun var oldukça 14 Mart ittifakı da sürecektir” diye konuştu.