YDH-İsrail’de yayınlanan Maariv gazetesi, İran’a yapılacak bir saldırının İsrail açısından çöküşün başlangıcı olacağını yazdı.

 

İran radyosunun Gazze’deki haber kaynaklarına dayanarak bildirdiğine göre İsrail’de yayınlanan Maarif gazetesi, İran’a yapılacak saldırının sonuçlarını analiz eden bir makaleye yer vererek “İsrail’in son savaşlardaki başarısızlıkları gösteriyor ki İran’a yapılacak bir saldırının nasıl sonuçlar doğuracağını ortaya koyuyor. Bu durumda İsrail, çöküşle sonuçlanacak bir savaş yerine nükleer bir İran’ı kabul etmeyi tercih edecektir” diye yazdı.

 

İsrail’in zaferle sonuçlanan askeri saldırısının 40 yıl öncede kaldığını belirten Maariv, “o zamandan bugüne kadar başlattığımız tüm savaşlarda başarısız olduk, istediğimiz hiçbir hedefe ulaşamadık, savaşlardan sürekli zarar görerek ayrıldık ve bunun sebeplerini araştıran komisyonlar kurduk” ifadelerine yer verdi.

 

2006 yılında Hizbullah’la yapılan savaşa da değinen Maariv, “iki yıl önce bütün gücümüzle küçük bir örgüte karşı savaş başlattık. Şimdi bu hatayı tekrar etmek istiyoruz. İran’a savaş açacak olursak hiç kuşkusuz onlar bizi alkışlamayacak ve tüm güçleriyle bize karşı duracaktır. İran’dan, Suriye’den, Lübnan’dan üzerimize füzeler yağacak. Bu durumda bizim tüm vatandaşlarımızı koruyabileceğimiz büyüklükte bir sığınağımız var mıdır?” ifadelerine yer verdi.

 

İsrail’in İran’a saldırısının tüm bölgede savaşı alevlendireceğini belirten Maariv, “petrol fiyatlarının dünyadaki ekonomik örgütleri yok olmanın eşiğine getiren bir savaştan İsrail ne kazanacak?” diye sorduktan sonra yazıyı şu cümlelerle bitirdi: “Bu durumda İran’ı nükleer silah yapmaktan caydıracak tek yol, İsrail’in intiharı demek olan nükleer savaştır, tabi atom bombası da işe yararsa…”