ABD güçleri Kerbela İl Meclisi Başkanını tutukladı Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
IRAK
06 Ağustos 2006 · 01:00

ABD güçleri Kerbela İl Meclisi Başkanını tutukladı

SAAF-ABD güçlerinin Kerbela kenti İl Meclisi Başkanını teröristlere yardım ettiği gerekçesiyle tutukladığı bildirildi.

SAAF-ABD güçlerinin Kerbela kenti İl Meclisi Başkanını teröristlere yardım ettiği gerekçesiyle tutukladığı bildirildi.

 

Kerbela polis sözcüsü Rahman Mişavi’nin belirttiğine göre ABD güçleriyle Irak ordu birlikleri sabah saat 5 sıralarında hava operasyonu düzenleyerek Kerbela İl Meclisi başkanı ve Fazilet Partisi üyesi Şeyh Akil Fehim el-Zubeydi’yi şehir merkezindeki evinde tutukladı. Aynı yetkili ayrıca Meclisin güvenlik komitesi üyesi Kasıd Kerim’in de tutuklandığını belirtti.  

 

Zubeydi’nin korunmasından sorumlu polis yetkilisi Muhammed salim el-Hüseyin, Irak birlikleriyle ABD askerlerinin helikopterlerle ve askeri araçlarla geldiğini ve kapıyı kırarak Zubeydi’yi tutuklayıp bir askeri araçla götürdüklerini ifade etti.

 

Askerlerin Zubeydi’nin evindeki bilgisayara, çeşitli belgelere ve paralara da el koydukları belirtilirken, Kerbela İl Meclisi de tutuklamayı protesto ederek bazı kararlar aldığını açıkladı.  

 

Kerbela İl Meclisi’nin şu kararları aldığı belirtildi:

 

1- Meclis üyeleri, Fahim ez-Zubeydi serbest bırakılana; maddi ve manevi tazminatla birlikte resmi özür dilenene dek üyeliklerini dondurmuş,

 

2- İstekler yerine getirilene kadar hizmet hariç tüm devlet dairelerinde protesto başlatmış,

 

3- Bugün ve yarın itibariyle protesto gösterilerine izin verilmiştir.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 21.09.2026 11:40 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/522/abd-gucleri-kerbela-il-meclisi-baskanini-tutukladi