YDH-Irak hükümetiyle girdiği çatışmalarda ağır darbeler yiyen Sadr grubunun siyasi ve toplumsal faaliyetlerini arttırmak için yeni bir liderlik kurulu oluşturduğu bildiriliyor.

 

İylaf adlı internet sitesinin haberine göre, çeşitli illerde Irak hükümetiyle yaşadığı çatışmalardan dolayı ağır darbeler yiyen Sadr grubu, söz konusu illerde örgütsel anlamda yeniden yapılanmak ve siyasi ve toplumsal faaliyetlerini arttırmak amacıyla yeni bir liderlik kurulu oluşturdu.

 

Sadr grubunun yeni liderlik kurulunun Mukteda Sadr’ın dini ve siyasi işlerden sorumlu 10 yardımcısından ve grubun parlamentodaki bazı milletvekillerinden oluşacağı bildiriliyor.

 

Konuyla ilgili olarak Mukteda Sadr’ın da bir açıklama yaptığını yazan İylaf haber sitesi, Mukteda Sadr’ın söz konusu kurulun Irak’ın tüm illerindeki Sadr bürolarına nezaret etmek üzere kurulduğunu açıkladığını duyurdu.

 

Mukteda Sadr’ın yaptığı açıklamada taraftarlarından Irak’ı Batıcı ve laik düşüncelerden kurtarıp İslami bir toplum kurmak için yeni kurula itaat etmelerini istediği bildiriliyor.