YDH-Hizbullah Yürütme Kurulu Başkanı Haşim Safiyuddin, İsrail, işgali altında tuttuğu Lübnan topraklarından her ne şekilde çekilirse çekilsin bunun Hizbullah açısından bir zafer olduğunu belirtti.

 

El Menar televizyonuna demeç veren Hizbullah Yürütme Kurulu Başkanı Haşim Safiyuddin, İsrail’in işgali altında tuttuğu Lübnan topraklarından silah yoluyla veya diplomasi yoluyla çekilmesinin kendileri açısından önemli olmadığını belirterek İsrail her ne şekilde çekilirse çekilsin bunun Direniş açısından bir zafer olacağını ifade etti.

 

Hizbullah’ın Lübnan’ın ulusal savunma stratejisi ile ilgili görüşünün belli olduğunu ve bu konuda diğer grupların da görüş bildirmesi gerektiğini söyleyen Safiyuddin, “eğer Direniş olmasaydı bugün kimse ne Şeba Çiftlikleri’nden ne de Kefer Şuba’dan söz edecekti” dedi.

 

Öte yandan Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ın İsrail işgali altındaki Şeba Çiftlikleri ve Kefer Şuba’nın kurtarılması konusunda askeri seçeneğin gündemde olduğuna ilişkin açıklamasına Mişel Aun liderliğindeki Ulusal özgürlük Hareketi’nden destek geldi.

 

Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ın söz konusu açıklamalarının kendi talepleriyle uyum içinde olduğunu belirterek “Direniş’in silahı konusunda konuşmak ancak Şeba Çiftlikleri ile Kefer Şuba’nın kurtarılmasından sonra mümkün olabilir” dedi.