YDH- Hizbullah’la İsrail arasında dün yapılan esir mübadelesinden sonra, İsrail’den birçok Lübnan vatandaşına tehdit içerikli telefon mesajları gönderildiği bildirildi.

 

Esir değişimi kutlamalarının yapıldığı dün gece Beyrut’ta, güneyde, ülkenin doğusunda ve kuzey doğusunda yaşayan birçok Lübnan vatandaşı İsrail’den tehdit içeren telefon mesajları aldıklarını belirtti.

 

İsrail’den Lübnanlılara gönderilen sesli telefon mesajında yeni bir savaş olması durumunda Lübnan’ın yok edileceği tehdidinin yapıldığını belirten Lübnanlılar, telefondaki sesin tehditkar bir üslupla Hizbullah’ın İsrail’e yeni bir saldırı düzenlemesi durumunda Lübnan’ı yıkacaklarını söylediğini ifade ettiler.

 

Söz konusu tehdit telefonlarıyla ilgili açıklama yapan Hizbullah parlamenterlerinden Ali Mikdad, “Siyonistlerin bu tehditleri, esirlerin kurtarılması ve Direniş’in yeni zaferi karşısında ne yapacaklarını bilemez hale geldiklerinin bir göstergesidir. Onlar, bu anlamsız psikolojik savaşla yenilgiden duydukları derin acıyı hafifletmeye çalışıyorlar” dedi.