Talabani İran karşıtı eylemlere izin vermiyor Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
KÜRDİSTAN BÖLGESİ
06 Ağustos 2006 · 01:00

Talabani İran karşıtı eylemlere izin vermiyor

SAAF-İranlı muhalif Kürt liderlerin ABD Kongre’sinde yaptıkları toplantıda Talabani’nin kendilerine İran’a karşı

SAAF-İranlı muhalif Kürt liderlerin ABD Kongre’sinde yaptıkları toplantıda Talabani’nin kendilerine İran’a karşı eylemlere izin vermediğini söyledikleri belirtildi.

 

İran’dan yayın yapan Baztab adlı haber sitesinin bildirdiğine göre İranlı Muhalif Kürt liderlerin ABD Kongresi’nde yaptıkları toplantı sırasında Kongre üyelerinin “ne kadar taraftarınız var, askeri kapasiteniz ne kadar, niçin İran’a karşı eylemler yapmıyorsunuz?” şeklindeki sorularına KYB lideri Celal Talabani’yi sert bir şekilde eleştirerek Talabani’nin kendilerine İran’a karşı eylem yapma konusunda izin vermediğini belirttiler.

 

ABD’nin Abdullah Muhtedi ile Mustafa Hicri’ye (Komola ve Hizb-i Demokrat liderleri) vize vermediğini belirten Baztab, Kuzey Iraklı bazı Kürt yetkililerin aracı olmasıyla Muhtedi ve Hicri’nin ABD’den vize almayı başardığını yazdı.

 

İki Muhalif Kürt liderinin ABD Kongresindeki toplantı sırasında ağız kavgasına giriştiklerini belirten site, ABD’li senatörlerin iki muhalif lider arasındaki bu kavgayı hayretle izlediğini belirtti.

 

Baztab’ın haberine göre Kürt liderlerin ABD ziyaretinden önce Talabani, KNC lideri Dr. Necmeddin’e bir mektup yazmış ve ondan Muhtedi’yi ağırlamasını istemiş ve bu da Mustafa Hicri’nin öfkesine sebep olmuştu.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 03.10.2026 02:01 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/525/talabani-iran-karsiti-eylemlere-izin-vermiyor