YDH-Hizbullah’la İsrail arasında yapılan esir değişimi kapsamında serbest bırakılan Semir Kuntar, 30 yıl İsrail cezaevinde tutulmasına sebep olan operasyonda yaptıklarından asla pişman olmadığını söyledi.

 

Doğum yeri olan Beyrut’un kuzeydoğusundaki Aybe köyünde düzenlenen bir törene katılan Semir Kuntar, Fransız haber ajansı muhabirinin “30 yıl hapiste kalmanıza sebep olan olaydan pişmanlık duyuyor musunuz?” şeklindeki bir soruyu, “yaptıklarımdan asla pişman değilim, siyasi çizgime bağlıyım” diye cevapladı.

 

Semir Kuntar, Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi üyesi olarak 1979 yılında İsrail’in Nehariye kentinde gerçekleştirdiği operasyonda bir İsrailli polisle bir sivili öldürmüş, mahkemede İsrailli bir kız çocuğunu öldürmekle de suçlanmıştı.

 

Semir Kuntar, İsrailli kız çocuğunu öldürdüğünü reddederek çocuğun yaşanan çatışmada karşıdan açılan ateş sonucu öldüğünü belirtmişti.

 

Öte yandan İsrail’de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesine açıklama yapan İsrailli bir askeri yetkili, Semir Kuntar’a terörist saldırı düzenlemekle tehdit etti.

 

Gazete aracılığıyla semir Kuntar’a seslenen İsrailli askeri yetkili Ron Ben Ashai, “Filistin Kurtuluş Cephesi’ndeki ve Hizbullah’taki dostlarına şunu bildir ki, biz İsrailli ve Yahudi sivillerin katillerini asla unutmayacağız ve bu işin takipçisi olacağız” dedi.