YDH-Hizbullah’la İsrail arasındaki esir değişimi kapsamında serbest bırakılan Semir Kuntar, dün düzenlenen karşılama töreninde bir konuşma yaptı.

 

Semir Kuntar, er-Rayiha spor kompleksinde düzenlenen törende Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan nasrullah’tan önce bir konuşma yapan Semir Kuntar, şunları söyledi:

 

Bena güç verip ayaklarımı bu yolda sabit kılan, zindancılar karşısında moralimi yüksek tutacak gücü bana veren Allah’a hamd osun. Yenilgiler değil zaferler zamanına ulaştığımız için Allah’a şükürler ediyorum.

 

Bugün biz, Allah’ın lütfuyla, bu yolda düşmanla mücadele edip şehadete kavuşan şehitlerin lütfuyla ve siz halk kitlelerinin lütfuyla özgürlüğümüze kavuştuk. Siz “Doğru Vaat” halkı, zorluklara katlandınız, Allah, yolunda mallarınızı ve evlatlarınızı verdiniz ve uzlaşmaya razı olmadınız.

 

Bugün İslam ümmetinin bu yolda can vermiş şehitlerini anmamız gerekiyor.

Öncelikle Direniş’i korumamızı vasiyet eden Seyyid Abbas Musevi’yi anmama izin verin. Direniş bugün asla yenilmeyecek büyük bir güce dönüşmüştür.

Ayrıca Şehitlerin Şeyhi Şeyh Ragıb Harb’ı anmalıyız onun sürekli olarak “silahımız şiarımızdır” sözünü hatırlıyoruz.

 

Yine kahraman efsane komutanımız Şehit İmad Muğniye’yi anıyoruz.

Şimdi liderim, sevgilim, öğretmenim Seyyid Hasan Nasrullah’a teşekkür ediyorum.

İsrailli zindancılardan biri bir gün bana “dünyada seni bu hapishaneden çıkarabilecek bir adam yok” demişti. Ben ise ona: “Ben verdiği sözü yerine getiren yiğitler tanıyorum, onların başında da Seyyid hsan Nasrullah geliyor” dedim.

 

Ben şimdi esaretten kurtuldum ve Filistin’den buraya geldim; fakat şunu belirtmeliyim ki, Filistin benim için en değerli yerdir ve ben Filistin’den başka bir yere gitmeyeceğim.

 

Ben ve direnişçi kardeşlerim Filistin halkından ve Siyonist rejimin zindanlarındaki Filistinlilerden mesaj getirdik.

 

11 bin Filistinli esirin ve 10 bin Arap esirin selamlarını getirdim. Şimdi size diyorum ki Filistin’de ve Lübnan’da sizin vahdetinizden başka Filistin’in kurtuluş yolu mevcut değildir.

 

Sözlerimi bitirirken Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’a teşekkür ediyorum.