YDH-Irak’taki çok uluslu güçlerin komutanı General David Petraeus, el-Kaide’nin militanlarını Irak’tan Afganistan’a naklettiğini gösteren istihbaratların bulunduğunu belirtti.

 

Associeted Press haber ajansına özel bir demeç veren General David Petraeus, ellerindeki verilerin, el-Kaide örgütünün militanlarını Irak’tan Afganistan’a ve Pakistan’a naklettiğini gösterdiğini açıkladı.

 

General David Petraeus, el-Kaide’nin daha önce saldırılar düzenlemek için militanlarını Irak’a getirttiğini ancak, şimdi bu militanları Pakistan’ın kabile bölgelerine ve Afganistan’a nakletmeye başladığını gösteren istihbaratlar bulunduğunu belirtmekle birlikte bu istihbaratların çok güçlü ve mantıklı olmadığını söyledi.

 

El kaide örgütünün Irak’tan çekilmeye başladığı yönündeki istihbaratlar konusunda temkinli konuşan General David Petraeus, el-Kaide liderlerinin örgütün Irak’ta aldığı darbelerden sonra önceliklerini gözden geçirmeye başladığını söyledi.

 

Daha önce de Iraklı bir istihbarat yetkilisi, el-Kaide örgütünün militanlarını başta Somali olmak üzere diğer bunalımlı bölgelere nakletmeye başladığını açıklamıştı.