YDH- Lübnan’ın eski başbakanlarından Refik Hariri’nin eşi “Nazik Refik Hariri” Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’a bir mektup yazarak esir değişiminden dolayı kazanılan zaferi tebrik etti.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın oğlunu vatan yolunda şehit vermiş biri olarak fedakarlığın ne demek olduğunu en iyi bilen bir kişi olduğunu belirten Bayan Hariri, Lübnan’ın Nasrullah’ın dirayetine dayandığını ifade etti.

 

Lübnan’da yayımlanan en-Nehar gazetesinin haberine göre Bayan Nazik Refik Hariri, Hizbullah genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’a yazdığı mektupta “Size teşekkür edip sizi takdir etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Eski başbakanlardan Refik Hariri’nin ailesinin bir temsilcisi olarak kendi adıma esirlerin ve şehit cenazelerinin vatana geri getirilmesinden dolayı sizi tebrik ediyorum” ifadesine yer verdi.

 

Esir değişiminin Lübnan halkının direnişinin zulme ve istibdada karşı kazanılmış büyük bir zafer olduğunu belirten Bayan Hariri, mektubunda “Sayın Seyyid Hasan Nasrullah, biz sizin dirayetinize dayanıyoruz. Siz fedakarlığın ne demek olduğunu en iyi anlayan kişisiniz; çünkü oğlunuz Hadi düşmanla savaşta şehit oldu. Ayı şekilde arzularımızın gerçekleşmesi, birlik, beraberlik ve barış içerisinde hareket edebilmek için Lübnan halkının dirayetine dayanıyoruz.  Sizi, Lübnan halkını ve esirlerin ailesini istibdada karşı siyaset ve diplomasiyle savaşan hariri ailesinin bir temsilcisi olarak tebrik ediyorum” dedi.