YDH-Bölgedeki önemli bir istihbarat servisinin yetkilisinin Hizbullah komutanlarından İmad Muğniye teröründeki rolünden dolayı geçen ay FBI’dan 10 Milyon Dolar aldığı bildirildi.

 

El- Muhit’in haberine göre Avrupalı güvenlik kaynakları, İmad Muğniye terörünün perde arkası konusunda önemli bulgular elde etti. Bölgedeki önemli istihbarat servislerinden birinin Şam’daki bir yetkilisinin geçtiğimiz haziran ayında Washington’daki FBI’dan 10 milyon Dolar ödül aldığını belirttiğini duyuran el-Muhit, FBI’ın İmad Muğniye’yi öldürenlere veya öldürülmesini ya da yakalanmasını sağlayacak bilgi getirenlere 10 milyon Dolar ödül vaat ettiğini hatırlattı.

 

Söz konusu istihbarat yetkilisinin İmad Muğniye’nin öldürülmesinden sonra bir Batı ülkesine kaçtığını ve orada kendisine yeni bir kimlik verildiğini belirten el-Muhit, bu şahsın herhangi bir Arap ülkesine mensup olabileceği gibi Suriyeli veya Lübnanlı olmasının da ihtimal dahilinde olduğunu ifade etti.

 

İmad Muğniye’ye yönelik terörist operasyondan sorumlu şahısların Hizbullah yetkilileriyle İsrail tarafından takip edilen Filistinli grupların yetkilileri arasında yapılacak görüşmeden haberdar olduğunu yazan el-Muhit, operasyonun Muğniye’nin geçiş yolundaki bir aracın havaya uçurulması ile profesyonelce gerçekleştirildiğini belirtti.

 

Öte yandan Almanya’da yayımlanan Die Welt gazetesi, İmad Muğniye’nin Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’i kendisine yönelik bir komplodan haberdar ettiği için Suriye istihbaratı içindeki bir grup tarafından ortadan kaldırıldığını yazdı.

 

Gazetenin haberine göre Suriye İstihbarat Servisi Başkanı Asıf Şevket, Şam’da düzenlenen Arap zirvesi sırasında Beşşar Esed’i ortadan kaldırmaya ve iktidarı ele geçirmeye yönelik bir komplo hazırlamıştı. Söz konusu komplonun Hizbullah tarafından Beşşar Esed’e iletilmesinden sonra Esed’in eniştesi Asıf Şevket’le birlikte 100 istihbarat subayı tutuklandı.  Die Welt gazetesi, İmad Muğniye’nin bu istihbaratı Beşşar Esed’e iletmesinden birkaç gün sonra öldürüldüğünü ileri sürdü.