YDH- İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, İsrail istihbarat servisi Mossad’da ajan olarak çalıştığını itiraf etti.

 

Bugün İsrail radyosuna demeç veren İsrail Dışişleri Bakanı Tzippi Livni, dış istihbarat servisi Mossad’da dört yıl çalıştığını ve yurt dışında eğitim aldığını açıkladı.

 

“Mossad’da dört yıl çalıştım ve yurt dışında eğitim aldım” diyen Livni, Mossad ajanlığı yaptığı döneminde ne tür faaliyetlerde bulunduğuna ilişkin soruları cevapsız bırakarak “evlendikten sonra Mossad’dan ayrıldım; çünkü artık hayatımı bu şekilde sürdüremezdim” diye konuştu.

 

İsrail ve dünya basınında daha önce Livni’nin 1980-1984 yılları arasında Mossad’da çalıştığı yönünde haberler yer almış; ancak İsrail Dışişleri Bakanı Tzippi Livni bu konuda şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapmamıştı.

 

İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in hakkındaki yolsuzluk suçlamaları sebebiyle Kadima Partisi’nden uzaklaştırılması durumunda Tzipi Livni’nin Kadima Partisi liderliğine ve başbakanlığa getirilmesinin büyük bir ihtimal olduğu belirtiliyor.

 

Livni’nin Mossad ajanlığı konusundaki bu açıklaması, parti liderliği konusunda bir kamuoyu oluşturma adımı olarak değerlendiriliyor.