YDH-Eylül ayında yapılması beklenen Kadima Partisi başkanlığına başka birinin seçilmesi durumunda istifa edeceği belirtilen İsrail Başbakanı Ehud Olmert’e son darbeyi de Washington vurdu.

 

Winograd raporuyla Lübnan savaşı yenilgisinden sorumlu tutulmasına ve hakkındaki yolsuzluk suçlamalarıyla içeride son derece yıpranmasına rağmen İsrail Başbakanı Ehud Olmert’e destek vermekte uzun süre direnen ABD yönetimi, yeni İsrail başbakanıyla birlikte çalışmaya hazır olduğunu açıkladı.

 

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, bugün bir açıklama yaparak “İsrail yönetimini üstlenecek herkesle birlikte çalışmaya hazırız” dedi.

 

Washington’un bu açıklaması, şimdiye kadar her şartta Ehud Olmert’e verilen ABD’deki İsrail lobisinin ve Washington yönetiminin desteğinin geri çekilmesi olarak yorumlanıyor.

 

Ehud Olmert’in son açıklamalarıyla “hainlik ve iki yüzlülükle” suçladığı mevcut Dışişleri Bakanı Tzipi Livni’nin Kadima Partisi başkanlığına dolayısıyla da İsrail başbakanlığına seçilmesi büyük bir ihtimal olarak gözüküyor.