YDH-Hamas, Gazze sahilinde Hamas’ın beş komutanıyla beş yaşındaki bir kız çocuğunun ölümüne sebep olan terörist saldırıdan el-Fetih’i sorumlu olduğunu açıkladı.

 

Hamas’ın üst düzey liderlerinden Halil el-Hayye, eldeki tüm delillerin, Gazze sahilinde gerçekleştirilen terörist saldırıdan el-Fetih’in sorumlu olduğunu gösterdiğini belirtti.

 

El-Fetih’in olayla ilgisinin bulunmadığının ispat edilmesini umduğunu da belirten Halil Hayye, el-Fetih’in düzenlenen saldırıyla ilgisinin olmadığının ortaya çıkması durumunda el-Fetih’ten özür dilemeye hazır olduklarını açıkladı.

 

El-Fetih liderlerinin, saldırının gerçekleşmesinden on beş dakika sonra saldırının Hamas’ın iç ihtilaflarından kaynaklandığını iddia eden açıklamalarına dikkat çeken Heyye, “onlar bu sonuca bu kadar çabuk nasıl ulaştılar?” dedi.

 

Gazze’deki birçok bombalı saldırı eyleminin de el-Fetih militanları tarafından gerçekleştirildiğini belirten Hayye, Rafah sınır kapısında hacıları hedef alan ve Hamas güvenlik güçleri tarafından ortaya çıkarılan başarısız bombalı saldırı girişiminin de buna ilişkin bir örnek olduğunu belirtti.