YDH-Hamas, Gazze’de gerçekleştirilen terörist saldırının sorumlularıyla ilgili idam hükmünün yakında açıklanacağını belirtti.

 

Filistin Yasama Meclisi Üyelerinden Muşir el-Mısri, bugün Gazze’nin kuzeyinde yaptığı açıklamada, beş Hamas mensubuyla Filistinli bir kız çocuğunun hayatını kaybetmesine sebep olan terörist saldırının faillerinin yasal yargı sürecinden sonra idam edileceğini açıkladı.

 

“Siyonist rejimle işbirliği yaparak Filistin’in evlatlarını katleden canilerin eylemlerini görmezden gelme dönemi artık bitmiştir” diyen Mısri, yargılama sonucu suçu sabit görülenler hakkında idam hükmünün en kısa sürede açıklanacağını söyledi.

 

Geçtiğimiz hafta Hamas’ın askeri kanadına mensup beş Filistinlinin otomobilinin geçiş güzergahına konulan bombanın patlatılması sonucu araç içindeki beş Hamas üyesi ile beş yaşında bir kız çocuğu hayatını kaybetmişti.

 

Hamas’ın terörist saldırıyla bağlantılı olarak çok sayıda kişiyi tutuklamasının ardından Mahmud Abbas tarafından atanan Ramallah yönetimi de buna misilleme olarak Batı Şeria’da çok sayıda Hamas mensubunu tutuklamaya başlamıştı.