YDH-İsrail İşçi Partisi’nin Ehud Barak’ı partinin genel başkanlığından uzaklaştırmak için çalışma başlattığı bildirildi.

 

Şarku’l- Evsat gazetesi, yapılan kamuoyu araştırmalarında taraftarlarının üçte birinin desteğini kaybettiğini ve küçük bir partiye dönüşmeye başladığını gören İşçi Partisi’nin, Ehud Barak’ı partinin genel başkanlığından uzaklaştırmak için girişim başlattığını yazdı.

 

İşçi Partili yetkililerin Ehud Barak’ın genel başkanlığa geldiği günden beri partiye verilen kamuoyu desteğini arttıracak hiçbir başarı kaydedemediğini belirttiklerini yazan gazete, İsrail’deki son kamuoyu araştırmalarına göre yeni bir seçim yapılması durumunda halen parlamentoda 19 sandalyeye sahip olan İşçi Partisi’nin sandalye sayısının 14’e veya 17’ye düşeceğini göstereceğini duyurdu.

 

Filistin’de Siyonist rejimin kuruluşuyla yaşıt olan İşçi Partisi’nin 1977’ye kadar iktidarı hep elinde bulundurduğunu belirten İşçi Partililer, partinin tarihi boyunca bu kadar kamuoyu desteğinden mahrum olmadığını ifade ediyorlar.

 

İşçi Partisi, ekonomi ve toplumsal değerlere yönelik politikalarında demokratik sol çizgiden uzaklaşmakla, siyasi konularda sağcı Kadima ve Likud Partisi’ne yaklaşmakla eleştiriliyor.