YDH-Geçtiğimiz hafta Gazze’de düzenlenen, 5 Hamas komutanı ile beş yaşında bir kız çocuğunun ölümüyle sonuçlanan terörist saldırının faillerinin yakalandığı açıklandı.

 

Gazze’deki Hamas hükümetinin güvenlik güçleri sözcüsü İslam Şehvan, geçtiğimiz hafta düzenlenen terörist saldırıyla doğrudan bağlantılı olan dört kişinin dün Gazze’nin doğusundaki Şucaiye bölgesinde yaşanan çatışmada ele geçirildiğini açıkladı.

 

Gazze’deki terörist saldırının baş sorumlusu olan Zeki Sekeni adlı şahsın yaralı olarak ele geçirildiğini ve durumunun ağır olduğunu açıklayan Hamas güvenlik yetkilisi, bölgede düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ve patlayıcı madde de ele geçirildiğini belirtti.

 

Bölgede sürekli olarak Hamaslı komutanlara yönelik komplolar kurulduğuna dikkat çeken İslam Şehvan, el-Fetih’in üst düzey liderlerinden Ahmed Hellis ve 190 adamının Nehal Oz sınır bölgesinden İsrail’e kaçtığını, ancak aranan 190 kişinin tutuklandığını açıkladı.

 

Hamas yönetimine bağlı güvenlik güçleriyle Ahmed Hellis’e bağlı militanlar arasında dün yaşanan çatışmalarda 9 kişi ölmüş 90 kişi de yaralanmıştı.

 

Dünkü operasyondan sonra Hamas yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin kontrolü sağladığı ve bölgede durumun sakin olduğu bildiriliyor.