YDH- Kerküklü Türkmenlerin Birleşmiş Milletlerin Irak Özel Temsilcisi Stephan De Mistura’nın ihracını istediği bildirildi.

 

Kerkük’te yaşayan Türkmenler, bugün bir gösteri düzenleyerek Birleşmiş Milletlerin Irak Özel Temsilcisi Stephan De Mistura’nın ülkeden ihraç edilmesini istedi.

 

Türkmen göstericiler Mirleşmiş Milletler Irak Özel Temsilcisi Stephan De Mistura’nın bazı Kürt grupların tarafını tuttuğunu belirterek De Mistura’yı Kerkük’ü Kürdistan Bölgesel yönetimine bağlamaya çalışmakla suçladı.

 

Çoğunluğunu Şii Türkmenlerin oluşturduğu gösteriye bazı din alimlerinin, aşiret liderlerinin ve kadınların da katıldığı ve göstericilerin “Taze” bölgesinden Kerkük’ün merkezine kadar yürüdükleri bildirildi.

 Iraqi Turkmen chant slogans and hold a portrait Shiite spiritual ...

Kerkük’te yaşanan son olayların araştırılmasını ve De Mistura’nın ülkeden ihraç edilmesini talep eden pankartların taşındığı gösteride konuşma yapan Kerkük İl Meclisi Üyesi Mecid İzzet, BM’den Kerkük’te yaşanan son olayların araştırılması için bir komisyon görevlendirilmesini ve açıkça taraf tuttuğu beli olan de Mistura’nın yerine başka bir temsilci göndermesini istediklerini belirtti.

 

BM’nin Irak Özel Temsilcisi Stephan De Mistura’nın teklifleri arasında Kerkük’teki il meclisi seçimlerinin bir yıl ertelenmesi de bulunuyordu.