YDH- İsrail basını, Hamas ve İslami Cihat’ın İsrail’e günde 100 füze atabilecek silah kapasitesine ulaştığını yazdı.

 

İsrail’de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesi, Hamas ve İslami Cihat’ın füze kapasitesini geliştirdiğini belirterek “İsrail, Hamas’la yaptığı ateşkes anlaşmasından sonra Gazze Şeridi’nde Hizbullah’ın 2006 yılındaki savaşta sahip olduğu füze kapasitesinden çok da farkı olmayan bir füze tehdidi ile karşı karşıya kalacak” diye yazdı.

 

Haberini ateşkesten sonra Hamas’ın füze geliştirme potansiyelini izlemeye alan askeri kaynaklara dayandıran gazete, söz konusu askeri yetkililerin Hamas’ın füze üretme kapasitesini geliştirmeyi sürdürdüğünü ve uzun süreli bir savaşa hazırlandığını söylediğini duyurdu.

 

Hamas’ın gelişmiş özelliklere sahip füzeler geliştirdiğini belirten İsrailli askeri kaynaklar, bu füzelerin 90 milimetre çapında başlıklar taşıyabildiğini ve yüksek tahrip gücüne sahip olduğunu ifade ettiler.

 

Hamas’ın daha önce bu tür füzelerden İsrail’e fırlattığını belirten İsrailli askeri yetkililer, Hamas’ın füze geliştirme programı çerçevesinde 22 kilometre menzilli bu füzeleri deneme amaçlı olarak deniz yönüne fırlattığını açıkladılar.

 

Hamas’ın bu füzelerin yapımında kullanılmak üzere Gazze’ye 8 bin demir boru naklettiğini belirten Yediot Ahronot, İsrailli askeri yetkililerin Hamas’ın günde 100 füzeden daha fazla fırlatabilmek için füze kapasitesini geliştirmeye çalıştığını söylediklerini yazdı.

 

İslami Cihat tarafından üretilen füzelerin ise 115 milimetre çapında başlıklar taşıyabildiğini belirten İsrailli askeri yetkililer, İslami Cihat’ın da füze menzillerini 6 kilometreye çıkarmak için çalıştıklarını ifade ettiler.