YDH- Hizbullah Siyasi Komite Üyesi Şeyh Muhammed Yezbek, Hizbullah’la anlaşma yapan selefilerin baskı altına alındığını belirterek bunların, Sünniler arasında fitne çıkmaması için anlaşmayı askıya almak zorunda kaldığını açıkladı.

 

El Menar televizyonunun haberine göre selefilerin Hizbullah’la yaptıkları anlaşmayı dondurma kararı konusunda açıklamalarda bulunan Hiabullah Siyasi Komite Üyesi Şeyh Muhammed Yezbek, “bu gruplar, anlaşma yapılmadan önce olağan üstü baskılara maruz kaldılar, bu baskılar sonucunda Sünni kardeşler arasında fitne ve ihtilafların ortaya çıkması mümkündü. Onlar da bu yüzden yapılan anlaşmayı askıya almak zorunda kaldılar” dedi.

 

Selefilerle yapılan anlaşmanın Lübnan ulusal bütünlüğünü güçlendirmeye yönelik olduğunu belirten şeyh Muhammed Yezbek, “Her şeye rağmen selefilerin tutumunu anlayışla karşılıyoruz, çünkü fitne çıkmasını biz de istemiyoruz” dedi.

 

Selefilere yaptığı anlaşmayı bozması için baskı yapanları da eleştiren Şeyh Yezbek, Müslümanların birbirlerine karşı hüsnüniyet beslemesi gerektiğini belirtti.

 

Şeyh Muhammed Yezbek, İsrailli yetkililerin yeni biz savaş olması durumunda tüm Lübnan’ı hedef alacaklarına ilişkin tehditlerine de değinerek bunun içi boş bir tehdit olduğunu söyledi.