YDH- Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, “Lübnan askerlerinin ve Direniş’in şehitlerinin kanı, bize izzet ve bağımsızlık kazandırdı” dedi.

 

İsrail’in 1996’da ve 2006’da Kana kentine düzenlediği saldırılarda hayatlarını kaybeden Lübnanlı siviller için yapılan anıtı ziyaret eden Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, “burası 1996’da ve 2006’da işlenen iki büyük cinayetin anısını yaşatmaktadır. Burada çoğunluğunu çocukların, kadınların ve yaşlıların oluşturduğu yüzlerce kişi mazlum bir şekilde şehit edilmiştir. Burada siz şehitlerin huzurunda şehadet ilkesinin kutsallığına ve vatan savunmasına bağlı kalacağıma dair ahdimi tazeliyorum” dedi.

 

Lübnan ordusunun ve Direniş’in şehitlerinin kanının Lübnan’a izzet ve bağımsızlık kazandırdığını ve Lübnan’daki ulusal bütünlüğü sağladığını belirten Mişel Aun, ardından da geçtiğimiz yıl düzenlenen bir terörist saldırı sonucu hayatını kaybeden Lübnan Ordusu İstihbarat Dairesi Başkanı General Fransua el-Hac’ın mezarını ziyaret etti.

 

Lübnan’ın güneyindeki Hıristiyan köyü Rumeyş’te bulunan General Fransua el-Hac’ın kabrinde yaptığı konuşmada da eski ve kahraman bir dostunu ziyaret etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Aun, “şehitlerin kanı Lübnan’daki tüm etnik ve mezhebi kesimlerin vahdetinin kaynağıdır. Siz Hıristiyanlar, Müslümanlarla birlikte yaşıyorsunuz ve birlik içindesiniz bu durum savaş zamanında da böyleydi, barış ve huzurun olduğu şimdi de böyledir” dedi.

 

Mişel Aun, daha sonra da Bint Cubeyl’e giderek burada Hizbullah’ın verdiği davete katıldı.