YDH-El Ahbar gazetesine açıklamada bulunan Batılı bir diplomat, Hizbullah’ın yeni bir savaşta İsrail’in altyapısını yok edebilecek güce ulaştığını söyledi.

 

Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesine açıklamada bulunan Batılı bir diplomatik kaynak, Hizbullah’ın İsrail’in Lübnan altyapısına yönelik tehditlerine karşılık vermek için öteden beri hazırlık yaptığını belirterek, Hizbullah’ın yeni bir savaşta İsrail altyapısını tahrip edebilecek güce ulaştığını söyledi.

 

“Batı ve İsrail bu gerçeği biliyor” diyen Batılı diplomat, İsrail’in bu durumu karşı koymak için çareler aradığını söyledi.

 

Öte yandan el-Kudsu’l Arabi gazetesi, bazı Arap diplomatların Hizbullah’ın son dönemde İsrail’in iç kesimlerini vurabilecek gelişmiş füzeler edindiğini söylediklerini yazdı.

 

Hizbullah’ın yeni edindiği füzelerin menzilinin İsrail’in tahminlerinin ötesinde olduğunu söyleyen Arap diplomatlar, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın son konuşmalarında söz ettiği sürprizlerin de bu duruma işaret ettiğini belirttiler.