YDH- Başta Hamas olmak üzere Filistinli grupların karşı çıkmasına rağmen, Mısır’ın Gazze’ye Arap barış gücü yerleştirme konusunda ısrarcı olduğu bildiriliyor.

 

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebulgeyt, Gazze Şeridi’ne Arap barış gücü yerleştirilmesinin Filistin’deki şiddet olaylarının önlenmesine yardımcı olacağını söyledi.

 

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebulgeyt, Mısır’da yayımlanan “Octobre” dergisinde yarın yayımlanacak olan mülakatında “Gazze Şeridi’ne yerleştirilecek olan Arap gücü, buradaki şiddet olaylarının ve Filistinlilerle İsrail arasındaki çatışmaların önlenmesine yardımcı olur ve Gazze Şeridi’nin yeniden yapılandırılması için zemin hazırlar” dedi.

 

Gazze Şeridi’ne Arap barış gücü yerleştirilmesi konusunun henüz bir plan olarak ele alınmadığını ancak bunun ciddiye alınması gereken önemli bir tasarı olduğunu belirten Mısır Dışişleri Bakanı, “bu öneri maalesef henüz uygun bir ortamda ele alınamadı ve Filistinli gruplar arasında bu konuda birlik sağlanamadı, bu yüzden de Filistinli gruplar arasındaki diyalog toplantılarında bu konu gündeme getirilmeyecek” dedi.