YDH-Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin Emel Hareketi’nin Kurucusu İmam Musa Sadr’ın kaçırılmasının baş sorumlusu olduğunu belirtti.

 

Bugün İmam Musa Sadr’ın kaçırılışının 30. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende bir konuşma yapan Emel Hareketi Lideri Nebih Berri, “İmam Musa Sadr’la iki arkadaşının kaçırılmasının üzerinden geçen her gün, biz Lübnanlılar daha kararlı ve güçlü bir şekilde gerçekleri açıklayacak ve Kaddafi’nin ve olayda sorumluluğu bulunan diğer kişilerin yargılanmasını isteyeceğiz” dedi.

 

Kaddafi rejiminin baskıları karşısında uzlaşma yolunu seçmeyeceklerini ve bu rejimin mahiyetini ifşa etmek için her şeyi yapacaklarını belirten Nebih Berri, “Biz Kaddafi rejiminin İtalya’nın en büyük mahkemesinde İmam Musa Sadr’ın kaçırılması ile ilgili belgeleri yok etme çabasını etkisiz bıraktık ve bu olaydan bizzat Kaddafi’nin sorumlu olduğunu gösteren delilleri ortaya koyduk” dedi.

 

İmam Musa Sadr’ın Lübnan İslami Direnişi’nin mimarı olduğunu belirten Nebih Berri, Direniş’in bugün düşmanı zelil Lübnan’ı ise dünya’da aziz ve onurlu kıldığını söyledi.

 

Konuşmasında ülkenin kuzeyinde ve doğusunda mezhebi fitneler çıkarılmaya çalışıldığını belirten Nebih Berri, bazı yabancı ülkelerin silah ve mali destek sağlayarak Lübnan’ın kuzeyindeki Trablus kentinde güvenlik sorunları yarattığını ifade etti.

 

Lübnan yargısı geçtiğimiz günlerde Libya Lideri Muammer Kaddafi hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarırken Lübnan polisi de Kaddafi hakkında kırmızı bülten çıkararak Interpol aracılığıyla tutuklanmasını istemişti.