YDH- İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka adlı internet sitesi, Hizbullah, Hamas ve İslami Cihat’ın Beyrut ve Gazze’de ortak bir operasyon masası kurma konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu.

 

Filistin el-Yevm adlı yayın organının İsrail askeri ve istihbarat kaynaklarına dayanarak bildirdiğine göre Hizbullah, Hamas ve İslami Cihat yetkilileri Beyrut’ta yaptıkları bir toplantıda ortak bir operasyon masası kurma konusunda anlaşmaya vardılar.

 

İsrail istihbaratına yakın olduğu belirtilen Debka adlı internet sitesi de yapılan anlaşma doğrultusunda Hizbullah’a bağlı 1800 kişilik bir askeri birliğin operasyonların uygulanması ve İsrail içinden istihbarat toplanması konusunda Hamas ve İslami Cihat’la sürekli temas halinde bulunacağını ifade etti.

 

Ortak operasyon masasının biri Beyrut’ta diğeri de Gazze’de olmak üzere iki karargahının bulunacağı bildiriliyor.

 

İsrailli kaynaklar, ortak operasyon masasının kurulmasıyla Hizbullah’ın iki Filistinli direniş grubunun askeri kapasitesinin geliştirilmesinde rol oynamasının ve Hamas ve İslami Cihat’ın Gazze’deki füzelerinin menzillerinin 22 kilometreye çıkarılmasının hedeflendiğini ifade ediyor.

 

Debka, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın kurulan ortak operasyon masası istihbaratını almış olmasına rağmen Gilad Şalit’in serbest bırakılması konusundaki müzakereler sürdüğü için bu istihbaratı bakanlar kuruluna açıklamadığını yazdı.

 

Siyasi gözlemciler, haberin tek kaynağının Debka olduğuna işaret ederek, bunun İsrail iç politik dengeleri doğrultusunda Savunma Bakanı Ehud Barak’ı hedef alan bir manipülasyon olabileceğini belirtiyorlar.