YDH- Mısır’ın Gazze’ye Arap barış gücü yerleştirme önerisine tepki gösteren Hamas, Arap gücünün Gazze’ye değil, Mescid-i Aksa’yı kurtarmak için Kudüs’e gönderilmesi gerektiğini belirtti.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Hamas Sözcüsü İsmail Rıdvan, “Arap ülkeleri, özellikle de Mısır, Gazze’ye asker göndermeyi düşünmek yerine Mescid-i Aksa’yı kurtarmak için Kudüs’e asker göndermelidir; çünkü Siyonistler, Mescid-i Aksa’yı yıkmaya ve yerine uydurma Süleyman mabedini yapmaya çalışmaktadır” dedi.

 

Filistin özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas tarafından atanan Selam Feyyaz hükümetinin esirlerden sorumlu bakanı Eşref el-Acrami ise Mısır’ın Gazze’ye Arap asker gönderme önerisini olumlu karşıladıklarını belirterek “Mısır’ın bu önerisi, Filistin’deki bölünmüşlüğü ortadan kaldıracağı ve iç bütünlüğün sağlanmasına yardımcı olacağı için kabul edilmelidir” dedi.

 

 Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebulgeyt, Gazze’ye Arap barış gücü yerleştirilmesini “harika bir plan” olarak nitelemiş ve bunun Filistinli gruplar arasında yaşanan gerginlikleri ve hamas’la İsrail arasında yaşanan çatışmaları önlemeye yardımcı olacağını söylemişti.