YDH- El Kaide’nin Lübnan uzantısı olarak nitelenen Fethu’l- İslam örgütünün lideri şakir el-Absi’nin Suriye’de hapiste olduğu iddia edildi.

 

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayımlanan el-Beyan gazetesi, Suriye’ye yakın Filistinli kaynaklara dayandırdığı haberinde Fethu’l İslam Lideri Şakir el-Absi’nin aylar önce gizlice Suriye’ye kaçmayı başardığını; ancak Suriye güvenlik güçlerinin bir buçuk ay önce Absi’yi tutuklayarak hapse attığını yazdı.

 

Fethu’l- İslam, geçen yıl Trablus kentindeki Nehru’l- Barid Filistin mülteci kampında Lübnan ordusu ile 160 gün boyunca çatışmış, yaşanan çatışmada 163 Lübnan askeri hayatını kaybetmişti.

 

223 Fethu’l İslam militanının da öldürüldüğü çatışmalar, binlerce Filistinli mültecinin evsiz kalmasına ve başta Beddavi olmak üzere başka mülteci kamplarına göç etmesine sebep olmuştu.

 

Filistin asıllı Ürdün vatandaşı olan Şakir el-Absi liderliğindeki Fethu’l- İslam örgütünün militanlarının Afganistan’dan gelen Lübnan, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Fas, Cezayir, Pakistan, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çeçenistan uyruklu kişilerden oluştuğu açıklanmıştı.