YDH-El-Kaide’nin Irak kolu lideri Ebu Ömer el-Bağdadi’nin, Iraklı Sünni politikacıların kanlarının helal olduğunu belirten bir ses bandı yayımladığı bildirildi.

 

Örgüte ait bir internet sitesinde yayımlanan ses bandında el-Kaide’nin Irak kolu lideri Ebu Ömer el-Bağdadi’nin, Iraklı Sünni liderleri işgalcilerle işbirliği yapan mürtetler olarak nitelediği ve kanlarının dökülmesinin helal olduğunu söylediği bildirildi.

 

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi liderliğindeki Hizb-i İslami’yi hükümetle işbirliği yaptığı için düşman ilan eden Ömer el-Bağdadi, Hizb-i İslami milletvekillerini veya il meclisi üyelerini öldürenleri bizzat ödüllendireceğini söyledi.

 

Hizb-i İslami üyelerine tövbe etmeleri için 15 gün süre tanıdığını belirten Ebu Ömer el-Bağdadi, “Ancak Hizb-i İslami’nin beş lideri bundan müstesnadır, bu beş kişiye herhangi bir süre vermiyoruz, onlar her şart altında öldürülecektir” dedi.

 

Iraklı Sünni grupların Saddam Hüseyin’in idam edilmesinden sonra saf değiştirerek Uyanış Konseyleri adlı milis gruplar oluşturmasından sonra el-Kaide’nin terörist saldırılarının yüzde 85 oranında azaldığı bildiriliyor.