YDH- Sadr grubu, Kürt gruplarının Irak ordusunun silahlanmasına karşı çıkmasını işgalcilerin menfaatine hizmet olarak niteledi.

 

Kürt siyasi gruplarının Irak ordusunun modern silahlarla donatılmasına karşı çıkan açıklamalarına tepki gösteren Sadr Grubu Sözcüsü Şeyh Salah el-Ubeydi, “Kürt gruplarının Irak ordusunun yeni silahlarla ve teçhizatlarla donatılmasına karşı çıkması Kürtlerin siyasi ortaklarına güvensizliğini ve işgalcilerin çıkarlarına hizmet ettiğini göstermektedir” dedi.

 

Irak ordusunun yeni silahlarla donatılıp kendi kendine yeter hale gelmemesinin işgalcilerin Irak’taki kalış süresini uzatacağını belirten Ubeydi, Kürtlerin Irak ordusunun silahlanmasına karşı çıkmasının işgalcilerin burada daha fazla kalmasını istedikleri anlamına geldiğini bunun da kendileri açısından kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

Irak ordusunun savaş uçakları da dahil olmak üzere yeni silahlar satın alacağının açıklanması üzerine Kürt grupları bundan endişe duyduklarını belirtmiş ve hükümetten alınan silahların Kürtlere karşı kullanılmayacağına dair garanti vermesini istemişti.