YDH- Lübnanlı siyasi gruplar arasında yapılması kararlaştırılan siyasi diyalog toplantılarının önümüzdeki salı günü başlayacağı bildirildi.

 

Lübnan Enformasyon Bakanı Tarık el-Metri, salı günkü toplantıya Doha anlaşmasını imzalayan kişilerin katılacağını belirtti.

 

Tüm Lübnan topraklarında devlet hakimiyetinin sağlanması, Lübnan içindeki etkin kuruluşlarla ilişkilerin belirlenmesi ve ulusal savunma stratejisinin görüşülmesi konularının salı günü yapılacak toplantının gündemini oluşturacağı açıklandı.

 

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Doha Anlaşması’nda imzası bulunan 14 kişiyi Salı günü yapılacak olan diyalog toplantısına davet ettiği bildiriliyor.

 

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora da konuyla ilgili yaptığı açıklamada toplantıda devletin Hizbullah gibi silahlı gruplar ile olan ilişkisinin ele alınacağını söyledi.

 

Es-Sefir gazetesine açıklamada bulunan Meclis Başkanı Nebih Berri, toplantıdan olumlu sonuçlar çıkacağı konusunda iyimser olduğunu belirtirken, eski başbakanlardan Ömer Kerami, Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ın toplantı konusunda acele ettiğini belirterek Salı günkü toplantıdan olumlu bir sonuç çıkacağı konusunda umudunun olmadığını söyledi.

 

Trablus’ta katıldığı bir iftarda konuşan Ömer Kerami, diyalog toplantısının gelecek yılın bahar aylarında yapılacak parlamento seçimlerinden sonraya ertelenmesinin daha iyi olacağını ifade etti.

 

Hizbullah, Direniş’in silahı konusunu Lübnan için öngörülecek bir ulusal strateji çerçevesinde müzakere etmeye hazır olduğunu belirtiyor.