YDH- El-Fetih’in askeri kanadı el-Aksa şehitleri Tugayı, Gazze’deki durumun eylül sonuna kadar değişmemesi durumunda İsrail’le yapılan ateşkese bağlı kalmayacaklarını açıkladı.

 

Bugün bir bildiri yayımlayan el-Aksa Şehitleri Tugayı, İsrail’le yapılan ateşkesin üzerinden üç ay geçmiş olmasına rağmen Filistinlilerin ulusal anlamda bundan hiçbir fayda görmediğini belirterek bu ateşkesin İsrail’in güvenliğine yaradığını ifade etti.

 

Aksa Şehitleri Tugayı tarafından yayımlanan bildiride kendilerine bağlı silahlı birimlere sınır kapılarının açılması yönünde gerçek bir karar alınmaması, Gazze’ye gıda ve yapı malzemeleri girişine izin verilmemesi, duvar inşasının durdurulmaması ve yerleşim merkezleri yapımının sürdürülmesi durumunda ateşkesi bozmaları için talimat verildiği açıklandı.

 

İsrail’in huzur içinde yaşamasının kendilerinin şehitlerle yaptığı ahde uygun olmadığının belirtildiği açıklamada zafere ya da şehadete kadar direnişin süreceği belirtildi ve İsrail’e eylül sonuna kadar süre verildiği ifade edildi.

 

Mısır’ın arabuluculuğuyla Gazze’deki Hamas hükümetiyle İsrail arasında 19 Temmuz’da yapılan ateşkes anlaşması, Gazze’den yapılan füze saldırılarının durdurulmasını, buna karşılık Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını öngörüyordu.

 

Filistinli direniş gruplarının füze saldırılarını durdurmasına rağmen, İsrail Gazze’ye uyguladığı ablukayı sürdürüyor.