YDH- Filistin’in seçilmiş hükümeti, Mahmud Abbas liderliğindeki Özerk Yönetim’e bağlı güvenlik servisi başkanının Gazze’ye güç kullanma tehdidine tepki gösterdi.

 

Gazze’deki seçilmiş Filistin hükümetinin Sözcüsü Tahir Nunu, bugün bir açıklama yaparak Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin Özerk Yönetimi Güvenlik Servisi Başkanı Diyab el-Ali’nin Gazze’ye güç kullanma tehdidine tepki gösterdi ve bu tehdidin Gazze’de istikrarın bozulmasını isteyen kaos yanlısı çevrelerin işlenmesi düşünülen cinayetlere meşruluk kazandırma çabası olduğunu söyledi.

 

Filistin Özerk Yönetimi Güvenlik Servisi Komutanı Diyab el-Ali, “Eğer Gazze yönetimi isyanında ısrar etmeyi sürdürürse Filistin Özerk Yönetimi’nin bu bölgeye güç kullanmaktan başka bir seçeneği kalmayacaktır” dedi.

 

Özerk Yönetim yetkilisinin açıklamasını el-Fetih liderlerinden Ebu Ayn’ın önceki tehditlerinin bir benzeri olduğunu belirten Hamas Hükümeti Sözcüsü, bu grubun Filistin’in birliğinden zarar gördüğünü ve Mısır ve Arap ülkelerinin Filistin’de ulusal bütünlüğün sağlanması yönündeki çabalarını etkisiz bırakmaya çalıştığını söyledi.

 

Bu açıklamanın Ramallah’taki atanmış hükümetin diyalog konusunda ciddi olmadığını gösterdiğini belirten Hamas yetkilisi, Ramallah hükümetini ABD ve İsrail planlarını uygulamaya çalışmakla suçladı.