YDH- İsrail’in Mescid-i Aksa’ya 50 metre mesafedeki İslami vakıf arazisi üzerinde bir sinagogun açılışı için hazırlıklara başladığı açıklandı.

 

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayımlanan el-Halic gazetesinin haberine göre el-Aksa Vakıf Müesseseleri Kurumu yayımladığı açıklamasında İsrail’in Mescid-i Aksa’ya 50 metre mesafedeki Hammamu’l- Ayn bölgesinde bulunan büyük Yahudi mabedini yakında açacağını belirtti.

 

El-Aksa Müessesesi tarafından yapılan açıklamada söz konusu sinagog için yer altından kazılan kanal ve tünellerle Mescid-i Aksa’ya ulaşıldığı belirtilerek bu tünellerden bazılarının Mescid-i Aksa’nın iç avlusuna kadar ulaştığı ifade edildi.

 

El-Aksa Müessesesi, bu sinagogun bir kapısının İslami vakıf arazisi üzerindeki Filistinlilere ait bazı evlere ulaştığını ve İsrail’in bu kapıyı açmak için Filistinlilerin evlerini zorla istimlak etmeye hazırlandığını açıkladı.

 

Sinagogun açılışı ile ilgili çalışmaların hızla sürdürüldüğünü ve bu konuda son aşamaya gelindiğini belirten müessese, İsrail polisinin de bölge sakinlerini çalışmalara müdahale etmemesi konusunda uyardığını ve onları tutuklamakla tehdit ettiğini ifade etti.

 

El-Aksa Müessesesi, İslami vakıf arazilerinin bir bölümünün iki yıl önce istimlak edildiğini ve sinagogun inşasına iki yıl önce başlandığını açıkladı.