YDH- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, İsrail’in Lübnan’a yeni bir saldırı düzenlemesi halinde yok olma tehlikesiyle karşılaşacağını söyledi.

 

Dinya Kudüs Günü münasebetiyle Beyrut’un güneyinde video konferans aracılığıyla bir konuşma yapan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, bir kanser tümörü olarak nitelediği İsrail’in Lübnan’a yeniden saldırması durumunda yok olma tehlikesiyle karşı karşıya geleceğini söyledi.

 

Konuşmasında İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’a seslenen Nasrullah, “İsrail askeri birlikleri, Lübnan’a yeni bir saldırı düzenlerse dağlarda, tepelerde, vadilerde ve evlerde Hizbullah savaşçılarının çizmesi altında ezilecektir” dedi.

 

“Siyonist rejim yeni bir yanlış yapıp Lübnan’a saldıracak olursa bu, Siyonist rejimin yok oluşuyla sonuçlanacaktır; çünkü onlarda geriye savaşacak hiçbir askeri güç kalmayacaktır” diyen Nasrullah, yeni neslin artık Siyonizmden eser kalmayacak olan bir Kudüs’e geri dönmeyi düşündüğünü söyledi.

 

Lübnan ulusal diyaloguna ve Hizbullah heyetiyle el-Mustakbel Partisi Lideri Sa’ad Hariri arasında geçtiğimiz hafta gerçekleşen görüşmeye de değinen Nasrullah, son günlerde yaşanan bu gelişmelerin yeni bir siyasi ittifak kurmaya veya mevcut siyasi ittifakları değiştirmeye değil, gerginlikleri ortadan kaldırarak ülkede olumlu bir atmosfer yaratmaya yönelik olduğunu ifade etti.