YDH- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi ile Almanya’dan oluşan 5+1 grubunun sunduğu yeni karar taslağında İran’a herhangi bir yaptırımın bulunmadığını açıkladı.

 

Ria Novosti haber ajansının bildirdiğine göre Birleşmiş Milletlerde gazetecilere açıklamada bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 5+1 grubu tarafından BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan yeni karar taslağında konseyin eski kararlarının vurgulandığını belirterek taslağın İran’a herhangi bir yaptırım içermediğini söyledi.

 

Ülkesinin 5+1’in İran konusunda aldığı önceki kararlara bağlı olduğunu belirten Lavrov, “Rusya, ortaklarına bu konuda BM Güvenlik Konseyi’nin önceki kararlarını vurgulayan ve İran’ı da bunları uygulamaya çağıran normal bir karar almasını önerdi” dedi.

 

5+1 temsilcilerinin Rusya’nın bu önerisi üzerinde anlaşmaya vardığını ve Moskova’nın görüşünü desteklediğini belirten Lavrov, Rusya’nın İran’ın nükleer programıyla ilgili meselenin diplomatik yollarla çözülmesi gerektiği yönündeki görüşünü tekrarladı.