YDH- Irak’ın İsrail, ABD ve Türkiye ile ittifak yapması gerektiğini savunan Iraklı milletvekili Misal Alusi’nin AB insan hakları ödülüne aday gösterildiği açıklandı.

 

Geçtiğimiz haftalarda İsrail’de düzenlenen “terörle mücadele” konulu bir konferansa katıldığı için Irak parlamentosu tarafından milletvekili dokunulmazlığı kaldırılan Ümmet Partisi Başkanı Misal Alusi, Avrupa Parlamentosu tarafından “Sakharov” ödülüne aday gösterildi.

 

Şarku’l- Evsat gazetesine demeç veren Misal Alusi, Iraklı birinin ilk kez böylesi bir ödül için aday gösterildiğini belirterek bunun kendisi ve partisi için bir onur olduğunu söyledi.

 

Kendisinin bu ödüle aday gösterilmesinin aslında birçok acılar çeken Irak halkının aday gösterilmesi anlamına geldiğini belirten Alusi, bu ödülü tüm Irak halkının temsilcisi olarak alacağını ifade ederek “Bu ödül, İran’a ve el-Kaide’ye karşı mücadelede karşı karşıya bulunduğumuz sorunlar karşısında yasalara bağlılık iradesini güçlendiren büyük bir emanettir” dedi.

 

Misal Alusi, dokunulmazlığının kaldırılması kararının gözden geçirilmesi için parlamentoya müracaatta da bulunduğunu belirterek meclisin bu konudaki kararını pazartesi günü vereceğini açıkladı.