YDH- Lübnan ordusunun Beddavi Filistin mülteci kampındaki el-Kaide militanlarına yönelik operasyona hazırlandığı bildirildi.

 

Bahreyn’de yayımlanan el-Eyyam gazetesine açıklamada bulunan Lübnanlı bir güvenlik yetkilisi, Lübnan polisi ve ordusunun Beddavi Filistin mülteci kampını üs olarak kullanan el-Kaide üyesi teröristlere operasyon hazırlığı yaptığını söyledi.

 

Lübnan ordusunun önceki yıl Trablus kentindeki Nehru’l-Barid Filistin mülteci kampına düzenlediği türden geniş çaplı bir operasyon için geri sayıma başladığını belirten yetkili, operasyonların Beddavi mülteci kampından başlatılmasının güçlü bir ihtimal olduğunu ifade etti.

 

Lübnanlı güvenlik yetkilisi, Trablus’ta düzenlenen terörist saldırılar konusundaki tahkikatın sürdüğünü belirterek, bu saldırıların sorumlularının Beddavi Filistin mülteci kampında üstlendiklerinin kesin olarak anlaşılması durumunda buraya askeri operasyon düzenleneceğini söyledi.

 

Lübnan ordusuyla çatışan Fethu’l- İslam adlı selefi grubun militanlarının Nehru’l- Barid Filistin mülteci kampını üs olarak kullanması sebebiyle Lübnan ordusu bu kampa geniş çaplı bir saldırı başlatmış, aylar boyu süren çatışmalar yüzünden kamptaki binlerce Filistinli mülteci, Beddavi kampına nakledilmişti.