YDH- Yemenli muhalif Şii lider Abdulmelik el-Husi, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle düzenlenen törende ilk kez görüntülendi.

 

Kardeşi Hüseyin el-Husi’nin 2003 yılında Yemen ordusu tarafından öldürülmesinden sonra ülkedeki Şii muhalefetin liderliğini üstlenen Abdulmelik el-Husi, Sa’de kentinde düzenlenen Dünya Kudüs Günü törenlerinde bir konuşma yaptı ve gazeteciler tarafından ilk kez görüntülendi.

 

Yemen ordusunun düzenlediği birçok bombardımandan kurtulan Abdulmelik el-Husi’ye ait el-Cezire televizyonunda yayımlanan oldukça kısa ve son derece kalitesiz video görüntüsü dışında şimdiye kadar herhangi bir fotoğraf bulunmuyordu.

 

Abdulmelik Husi, Dünya Kudüs Günü törenlerinde yaptığı konuşmada “İslam’la Siyonizm arasında kapsamlı bir savaş söz konusudur, Filistin meselesi ve Kudüs’ün özgürleştirilmesi bu büyük cihadın sadece bir bölümüdür” dedi.

 

“Filistin meselesi, Allah’ın mahşer gününde dünya Müslümanlarına bu konuda görevini yaptın mı diye soracağı bir meseledir ve biz bu soruya cevap vermeye bugünden hazır olmalıyız” diyen Abdulmelik el-Husi, Arap dünyasının Filistin konusundaki sessizliğini de eleştirdi.

 

Yemen’in ünlü İslam alimlerinden Bedreddin el-Husi’nin oğlu olan Abdulmelik Husi, Yemen hükümeti tarafından İran’ın ve Hizbullah’ın politikalarını izlemekle suçlanıyor.

 

El-Husi ise bu iddiaları reddederek Yemenli Şiilerin bağımsız olduğunu ve Yemen ulusal çıkarları doğrultusunda faaliyet gösterdiğini belirtiyor.